Часове преди първия домакински мач на Етър в А група стадион „Ивайло” вече е напълно готов да приеме двубоя с Черно море в събота от 18:00 часа и всички мачове от елита, похвали се официалният сайт на болярите.

На трибуните вече са монтирани общо 7000 пластмасови седалки, които са във виолетово, а с бяло е изписано „Етър”, „1924” и отново „Етър”. Козирката на стадиона бе препокрита и боядисана в бяло, освободени и освежени бяха и кабините над централните трибуни.

Днес цял ден работници поставяха в ложите и виолетовите кресла за ВИП гостите, които ще са 72 на брой. Всяко едно от тях е персонално за притежателя на картата, заплатил 500 лева, и на него стои името му. Поставени бяха и витрини и съоръжения за кетъринг.

Служителите на ОП „Спортни имоти” обособиха и места за журналистите, които са горе вдясно от ложите. Направено бе ново рекламно табло за пресконференциите след мачовете, докато тези преди двубоите се провеждат в хотел „Арена”.

Тревното покритие е в много добро състояние. Обновени бяха и съблекалните и сервизните помещения, ограден бе секторът за гости, който се намира зад източната врата.

Днес цял ден на стадиона имаше наплив от хора, които купуваха билети и абонаментни карти за мачовете. Още вчера излезе от печат и цветната книжка „Етър 1924 – сезон 2012/2013 г.”, която струва 1 лв. и също се радва на голям интерес. Тя ще се продава и утре на касите около стадион „Ивайло”. От клуба призоваха хората да дойдат навреме за двубоя, защото интересът е огромен и въпреки, че ще работят всички входове, се очаква влизането да става бавно.

От 18 часа започна и последната тренировка на етърци преди мача с Черно море. Днес в БФС бе картотекиран и халфът Нери (Нерилон Ферейра де Оливейра) и треньорът Цанко Цветанов ще избира измежду 25 футболисти групата от 18 играчи за мача, която ще определи тази вечер.