Среща на високо равнище в българския футбол се е провела предиобед, като основната тема е била свързана с разрешаването на проблема с телевизионните права за българското първенство.

Финансовият директор на Левски Константин Баждеков разкри, че на срещата, освен него, са присъствали още президентът на БФС Борислав Михайлов, собственикът на Литекс Гриша Ганчев, босът на ЦСКА Иво Иванов, президентът на Славия Венцислав Стефанов, шефът на Професионалната футболна лига Стефан Капралов и Валентин Михов.

“На тази среща се размениха намеренията, които се изразиха по договора, тъй като и Валентин Михов присъства като страна по договора. За момента срещата беше опознавателна, дотолкова да се видят какви са намеренията на двете страни. Предстои до 10-15 дни да се направи нова среща, на която да се коментират вече по-конкретни неща за бъдещите взаимоотношения между евентуално тази телевизия и БФС, респективно и клубовете”, разкри финансовият директор на “сините”.

В момента правата за излъчване на двубоите от А група се държат от BTV Media Group.

“Има разговори и с други кандидати, но за момента нищо не е уточнено. Предстоят много срещи. Притеснени сме до толкова, че това е един ресурс, от който всички клубове разчитат на тези средства. Надявам се да се стигне до договаряне, но договаряне достойно на продукта, който предлагаме, тъй като гледаемостта, спрямо сериалите и Европейското първенство, е доказано, че интересът към българското първенство е най-голям”, добави Константин Баждеков.