Левски ще играе във втората шестица, което статистически погледнато е дъното. „Сините“ ще приключат шампионата най-много на седмо място, а това не е било никога. Тук е моментът да се търси отговорност за този шумен провал.

Сегашният треньор Стойчо Стоев няма как да го отнася, защото неговата вина е минимална. Човекът се появи скоро на „Герена“. Тодор Батков е ясен. Той вероятно още си седи със стиснати палци и чака да се случи нещо в Коматево. Какъв наивник! Ще си остане с чакането. Адвокатът вече не трябва да дарява акции, а да подари Левски на някого, който ще се грижи по-добре за клуба.

Георги Иванов се върна през лятото, за да стабилизира Левски. Ограничи бюджета до санитарния минимум, но на терена „сините“ не постигнаха нищо, даже затънаха още повече в класирането. Провалите не бяха един и два. Гонзо направи селекция, която сам започна да подменя в движение. Балтанов, който е новият герой за Ботев Пловдив, беше взет, а после изгонен и т.н. Иванов стана треньор в движение, но и това не подобри състоянието на Левски. Загубени бяха точки по безумен начин от отбори като Марек, Локомотив Пловдив, Славия и прочие. „Сините“ паднаха и в двете си Вечни дербита. Едната загуба инкасира Пепе Мурсия, а втората бе дело на Гонзо.

Срамът за Левски е пълен, а продължаването за Купата на България не трябва да се приема като някакъв подвиг. „Сините“ елиминираха Спартак Варна, Монтана /с много зор/ и Хасково... На полуфинал ще получат първия си истински съперник. 

Левски сам си е виновен, че е на този хал, но в последния кръг от редовния сезон станахме свидетели на още едно срамно представление. ЦСКА се разходи в Коматево. „Червените“ не успяха да се надскочат. Моралът отсъстваше, а това не отива на професионалисти. Не е в духа на спорта. Адмирации за момчетата на Петър Пенчев, които заслужено ликуват, но със сигурност на двустранните игри им е по-трудно и оспорвано. 

Камерите не скриха нищо. „Армейците“ не откъснаха, а след първия гол на Ботев Стойчо Младенов дори успя да се усмихне. Треньорът на „кандидат-шампионите“ седеше мирно на скамейката в огромен процент от мача. Естествено той действаше. Направи една принудителна смяна, да ти се свие сърцето, Тунчев беше изваден още преди почивката. Младенов „изненада“ съперника с Причиненко, който за последно започна сред титулярите през август...

Вариантите са два. ЦСКА легна на Ботев или просто е отбор, който играе футбол от каменната ера. Три мача, три загуби и нито един отбелязан гол. Този отбор няма право да се бори даже за медалите. 

За финал да се върнем към Левски. Не бива „сините“ да се вторачват в срещата край Пловдив. Проблемът си е в тяхната градинка. Левски се провали подобаващо. В следващите два месеца там ще очакват мачовете за Купата на България, а останалото ще бъде част от поредната подготовка. Този път тя ще се води по никое време. Дано на „Герена“ да са разбрали, че точно така няма как да продължават. Дано успеят да направят отбор, защото от години нямат такъв. Първо ти трябва отбор, а после ще дойдат и купите. Най-напред обаче ти трябва клуб, а с такъв машинист клубът не върви във вярната посока. 

Днес срамът е за Левски, а позорът за ЦСКА. Може и обратното, ако ви звучи по-добре. „Сините“ ще ритат във втората шестица, а „червените“ в първата. Левски е без спонсор на екипа, защото едва ли някой иска да подпомага седмия. ЦСКА ще бъде с петно на фланелките, тъй като съмненията за мача в Коматево ще останат за цял живот. 

Левски още бленува за Купата. Селекцията на Младенов отпадна отдавна от този турнир. Твърде вероятно е накрая и двата отбора да не бъдат доволни, но „сините“ имат възможност да се усмихнат последни.