В българските медии се появи името на словенския специалист Дарко Миланич за евентуален нов наставник на ЦСКА от лятото.

Гонг се свърза с настоящия старши треньор на словенския Марибор, с който Mиланич стана за пореден път шампион. 45-годишния треньор бе любезен да отговори на въпросите ни. Ето и разговора ни с него:

Г-н Миланич, говори се, че сте вариант за треньор на ЦСКА, така ли е?

Вижте, нормално е за един треньор, особено когато е постигнал успех поселдния сезон да се говори за интерес. Не само от страна на ЦСКА. Но аз имам договор с НК Марибор за още една година и смятнам да го изпълня.

Говорил ли е все пак някой от ЦСКА с вас?

Не, никой не е говорил с мен.

Знаем поне това, че сте имали среща с един от директорите на ЦСКА Аспарух Никодимов...

Не, не съм провеждал среща с такъв човек.

Изобщо чували ли сте за тези информации от България, от страна на ЦСКА?

Не, току-що от вас чувам за първи път, от разговора ни. Но пак ще повторя, че е нормално да има интерес към мен не само от България. Има интерес към мен от Австрия, от Сърбия, от Китай. Но засега това са само интереси. Интересът е нещо, което витае във въздуха – нищо повече.

Но все пак бихте ли работили някой ден в България?

О да, да, да – категорично да! Защо не? Но казах ви, имам договор с моя настоящ клуб, с шефовете, с моя асистент свършихме чудесна работа този сезон. Но както знаете и във футбола, както и в живота всичко е възможно.

А има ли интерес от страна на ЦСКА към ваши играчи, към футболисти на Марибор?

Ами не, досега не знам за такова нещо. Обикновенно нашия спортен директор ми казва всичко от този сорт, на този етап той не ми е заявявал за интерес от страна на ЦСКА към играчи на Марибор.