Ръководството на Спортист Своге освободи шестима футболисти тази сутрин. Треньорското ръководство е преценило че не се нуждае от услугите на преотстъпените в тима Николай Чипев и Александър Събев от ЦСКА, Георги Чакъров и Георги Недялков от Левски, Николай Иванов - Локомотив София, и Николай Маринов. Изненадващото в случая с Маринов е, че той е записал участие във всички мачове на Спортист до този момент.

Футболистите ще получат служебни бележки, които ще им позволят да тренират с дублиращите отбори на клубовете си съответно Левски, ЦСКА и Локомотив София. След края на полусезона играчите ще разтрогнат договорите си за преотстъпване с тима на Спортист. Футболистите ще си получават заплатите от новака в А група до Нова година.

Самите футболисти не са разочаровани от факта, че няма да се разчита на тях, тъй като според тях атмосферата за работа в клуба е била на изключително ниско ниво. За освободените състезатели вариантът тренировки с дублиращите отбори е далеч по-добре, отколкото да носят фланелката на отбора от Своге.