Ръководството на португалския Спортинг отрече клубът да се интересува от аса на Левски Гара Дембеле. Журналист от авторитетния „А Бола” призна пред Гонг, че е говорил с отговорен фактор от столичния клуб в Португалия, който му е казал, че Гара Дембеле не е в трансферните списъци на отбора от „Жозе Алваладе”.

„Спортинг има интерес към доста футболисти. Това лято тимът ще е много активен. Очаква се треньор да стане Пасиенсия, който в момента прави чудеса с Брага. От ръководството на Спортинг признаха, че познават добре качествата на Гара Дембеле, той е добър футболист, но не е сред набелязаните нападатели от страна на отбора за лятната селекция”, сподели един от водещите репортери в „А Бола” за Гонг.

Наскоро в българската преса се появи информация, че Спортинг е вариант за нов отбор на Дембеле. Французинът игра и в двата мача с португалците в турнира Лига Европа. На „Алваладе” той не блесна, а Левски загуби с 0:5, но в София Гарата се развихри и даде перфектна асистенция на Даниел Младенов, който вкара единствения гол в мача на „Георги Аспарухов”.