Шефът на ДЮШ на ЦСКА Спас Дживизов разкри интересни моменти от победния поход на „червените“ в Европа преди 31 години. На 17 март 1982 година ЦСКА побеждава Ливърпул с 2:0. Две години преди това „червените“ вземат скалпа на друг европейски шампион – Нотингам, с две победи с по 1:0. „Тогава си помням, че премията ни за всяка победа бе по 180 лева. Толкова взехме и за отстраняването на Генерал Иширково в мач от турнира за Купата на съветската армия, тъй като победа над 3 гола се премираше допълнително. Такива бяха времената тогава. Пътувахме в един сняг и играхме на полето, за да зарадваме местните“, каза Джевизов, който гостува в актуално студио „Дерби“.

„Не виждам отбор, който може да постигне това. Ние го направихме и като си спомня за този мач ми потичат сълзи. Само хората, които обичат футбола могат да оценят тази славна част от историята ни", каза още Джевизов.

Той разкри подробности около привличането на национала Иван Иванов в ЦСКА. „Взехме го от Симитли. Платихме 7000 лева, като 2000 лева отидоха при баща му. След това го продадохме за милиони. Първоначално Лазар Василев нямаше намерение да дава тези пари, но със Стефан Орманджиев го убедихме“, допълни още легендата на ЦСКА.

Спас Дживизов говори за ситуацията в ДЮШ на „червените“. „Имаме само два часа сутрин и два часа следобед за тренировки. По две формации се готвят на половин терен. Така няма как да се получи. Когато говоря за това се разпалвам сериозно. Започваме лека-полека да градим базите. В българския футбол искат да постоят къща от покрива, а не от основите. Ще ви разкрия, че 12 деца от нашия набор 1996 година, отидоха в Разград. Ако условията са по-добри нека го направят. Няма как да ги спрем“, каза Джевизов.

Бившият нападател похвали Ботев Пловдив за строежа на базата, където ще тренират подрастващите.