Спортният директор на ЦСКА Атанас Караиванов потвърди пред пратеника на вестник "Советский спорт" в Анталия Денис Бутирский за интереса на московските грандове Спартак и ЦСКА към Иван Стоянов.

- Да, от Стоянов се интересуват Спартак, ФК Москва и ЦСКА Москва. Доколкото знам, интересът е сериозен. Но ако се съгласим да го продадем, то Иван трябва да премине само в силен клуб.

- Вярно ли е, че ЦСКА иска да получи за играча два милиона евро?

- Цената е приоритет на собственика на клуба, но доколкото знам, тя не е по-малка от тази, която посочихте.

- А истина ли е, че миналата седмица в Москва са се срещнали президентите на двата ЦСКА Димитър Борисов и Евгений Гинер?

- Те са говорили за сътрудничеството между клубовете, за обмена на информация. Аз не мога да кажа дали е обсъждан въпросът с трансфера на Стоянова.

- А какво иска самият Иван?

- Сега е подходящ момент за неговото напускане. Той е един от най-качествените български футболисти и ще се радвам, ако отиде в клуб от ранга на Спартак и ЦСКА.

- Направи ли Спартак официално предложение?

- Не, всичко остава засега е на ниво интерес. Сега ЦСКА е в Анталия и живее в същия хотел като Спартак. В събота двата отбора ще имат контрола помежду си, която до голяма степен ще реши съдбата на Иван.