Собственикът на Нефтохимик Николай Филипов призна пред бургаския сайт topnovini.bg, че се водят преговори с Гриша Ганчев и ЦСКА може да играе в А група с лиценза на бургазлии.

„Водят се разговори с Иво Иванов и Гриша Ганчев, но не точно да се преотстъпва лиценза. Както знаете бюджета на Нефтохимик все още не е уточнен и общо взето е почти нулев. Така не можем да стартираме първенството и търсим прозрачни спонсори. Нашето желание е нещата покрай Нефтохимик да се случват. Не можем когато бъдещето е неясно да бъдем спокойни, затова търсим някакъв вариант за отбора. Има няколко варианта, които в момента не искам да коментирам, тъй като няма конкретни резултати от разговорите”, коментира Филипов.

„Това са хора, които са се доказали, знаете Гриша Ганчев е име във футбола. Това което мога да кажа сега е, че не е изключено ЦСКА да играе в А група с нашия лиценз, а Нефтохимик да остане в Б група. Това просто ще се реши малко по-късно”, призна собственикът на Нафтата.

„Общо взето водят се преговори за спонсорство или да закупят акциите на Нефтохимик. Оттам нататък всичко ще се решава от новите собственици. Но със сигурност това, което е направено до момента няма да отиде в канала. Ако тръгнем с такъв неясен бюджет, сигурното е едно – след няколко месеца трябва да се откажем от първенството. Тогава създаваме проблеми на футболисти, на ръководство на БФС, неща които гледаме да избегнем”, подчерта той.

Има много проблеми, които трябва да се решават в Нефтохимик, не само финансови. „Нямаме стадион, детско-юношеската ни школа не е на това ниво, на което трябва да бъде, не сме готови за А група. Все още не съм разговарял с новото ръководство на клуба, не съм говорил с никого. Когато вече всичко е ясно и има нещо конкретно, разбира се, ще проведа разговор с фенклуба”, обеща Филипов.

„Гриша Ганчев не ми е отправял предложения, аз го потърсих да помага. Оттам нататък много варианти се обсъждат – спонсорство, прехвърляне на акции, може би днес следобед или утре ще се разбере” завърши той.