На петия турнир по табла, който се проведе в градинката пред Народния театър, най- колоритните участници бяха легендите на българския футбол Димитър Якимов и Божидар Искренов. 

Турнирът, който бе за наградите на фирмата вносител на едно от най- качествените узо напитки, събра над 130 участници. Това накара организаторите да проведат няколко блиц кръга, с които да намалят участниците.

Димитър Якимов Божидар Искренов

източник: Gong.bg, Валентин Грънчаров

В първите си срещи и Димитър Якимов и Божидар Искренов победиха, но след това си „намериха майстора” и отпаднаха, което бе прието със съжаление от кибиците на турнира.  

От уважение към двамата организаторите на турнира спреднаха демонстративен мач между двамата и той бързо започна. Наблюдателни кибици видяха ,че таблата е изцяло синя и може да даде предимство на легендата на Левски Гиби Искренов. Митата Якимов не се трогна от цвета на „игралното поле” и набързо отупа Искренов, за кеф на червените привърженици, които гледаха битката. Така те веднага се похвалиха,че ЦСКА би Левски на табла, след като отупа 4 пъти и на футбол вечния си съперник.

Димитър Якимов Божидар Искренов

източник: Gong.bg, Валентин Грънчаров

Двамата големи спортисти, без съмнение уважавани от всички, се поздравиха джентълменски и останаха доволни от приятно прекараната вечер. 

Димитър Якимов Божидар Искренов

източник: Gong.bg, Валентин Грънчаров