Отборът на ЦСКА допусна първа загуба в приятелски мач това лято. По-любопитен обаче е фактът, че поражението от елитния холандски Де Граафшап, е първо за „червените“ в приятелски мач, откакто наставник на тима е Милен Радуканов. ЦСКА отстъпи с 0:3 пред близо 1500 зрители в градчето Зелхем в Холандия, а трите попадения за домакините дойдоха след груби грешки в отбраната на българския тим. Още в първите 11 минути футболистите на завършилия на 14-та позиция в холандския шампионат миналия сезон, поведоха с 2:0, а в заключителните моменти на срещата армейците допуснаха гол от центъра.

Де Граафшап поведе в резултата само след шест минути игра. След центриране в наказателното поле Апостол Попов не успя да се намеси добре и позволи топката да мине под крака му. Коженото кълбо попадна в притичалия Кухала, който с мощен шут от близко разстояние даде преднина на домакините. Вратарят на „червените“ Благой Макенджиев, който започна като титуляр заради здравословните проблеми Иван Караджов, също не реагира адекватно в ситуацията. Само пет минути по-късно Ван Дер Паверт с лекота довкара центрираната към него топка отляво, след като трима бранители в червено не успяха да пресекат подаването.

След втория гол на холандците ЦСКА взе нещата в свои ръце и само до края на първата част „червените“ пропуснаха цели седем положения, от които две бяха греди. Спас Делев на два пъти излиза сам срещу вратаря на Де Граафшап, но и при двата случая не успя да го продолее.

През втората част, която през повечето време се игра под непрестанен дъжд и вятър, премина по-равностойно, но ЦСКА не съумя да реализира поне почетно попадение. Това направи отново Де Граафшап след неразчетена проява на Благой Макенджиев. Вратарят на българския тим бе напуснал пределите на вратата си, това не остана незабелязано от Майер, който с прехвърлящ удар от центъра в 84 минута оформи крайното 3:0.

Мачът, който бе наблюдаван от собственика на клуба Димитър Борисов, бе генерална репетиция за „червените“ преди финала за Суперкупата срещу Литекс на 30 юни в Бургас.

Утре, в последна контрола по време на лагера в Холандия, ЦСКА ще срещне шестодивизионния немски тим Зонсбек. В него участие ще вземат предимно футболисти, които играха по-малко в приятелските мачове до този момент. Във вторник ЦСКА се прибира в България.