След мача, изигран в памет на Начко Михайлов, в който сам участва, президентът на Локомотив София Николай Гигов даде интервю специално за Гонг.

„Каквото и да кажа за Начко, ще е малко. Ако сега имаме един Начко в българския футбол, ще изглежда съвсем различно, да не говоря за Локомотив. Той беше от любимите ми играчи в миналото и смятам, че талант като него се ражда един път на 100 години. Дай Боже, в следващите 100 да намери България и Локомотив своя нов Начко“, сподели Гигов.



„Хора като Начко Михайлов и Никола Котков са дали много за футбола и са играли само и само заради емблемата на клуба си без други комерсиални цели зад гърба си. Хора като тях заслужават само уважение.“

На въпрос дали премиерът Бойко Борисов може да помогне за ремонта на стадион „Локомотив“, Николай Гигов отговори: „Аз мисля, че нашият стадион не е по-зле от останалите в България, а напротив. Премиерът се е заел да помогне и това, което той лично ни каза е, че от утре той лично ще наблюдава как вървят нещата. Това за нас е много важно, тъй като знаете, че ние имаме огромен проблем с тази реституция. Той може да помогне в рамките на правомощията си, защото това е един съдебен спор. Държавата ще намери механизъм, за да може да решим този проблем най-накрая. Вече се измъчихме страхотно“, добави Гигов.



Босът на „червено-черните“ засегна и въпроса със селекцията на Локо Сф. „Ще вземем още един футболист най-вероятно утре и с това приключваме. Унгарецът Майорош ще подпише договор с нас, проблемът е приключен. Говоря за футболист, освен него, още един играч“, каза той, като не пожела да заяви в прав текст дали става дума за Коста Янев или за друг футболист.



Гигов каза също така, че от клуба наблюдават внимателно съперника в Лига Европа Металург Скопие. „Те са типичен македонски отбор и ако малко ги подценим, ще берем много ядове. Това, че Металург и Партизан Белград са си закрили утрешната контрола, не означава, че ние това, което търсим като сведения, няма да го получим“, завърши президентът на тима от „Надежда“.