На почивката на контролата на Левски срещу Аполон Лимасол в Линдабрун спортният директор на Левски Георги Иванов реши да прекрати мача, тъй като кипърският тим не се съгласи да бъде пуснат нов играч на мястото на изгонения Веселин Минев.

Вместо да изиграят второ полувреме срещу състава от Острова на Афродита, играчите на Ясен Петров провеждат тренировка на терена в Линдабрун.

СНИМКИ МОЖЕТЕ ДА ВИДИТЕ ТУК!

След 45 минути игра Аполон водеше с 1:0 с гол на Авраам в седмата минута. Кипърците пропуснаха да реализират и дузпа, спасена майсторски от вратарят Георги Петков.

Двубоят започна в 19:00 часа, вместо в 19:30 след договорка на ръководствата на двата отбора, за да могат играчите на Аполон да си стигнат до хотела на време, за да гледат полуфинала от Мондиал 2010 между Уругвай и Холандия с начален час 21:30.

Старши треньорът Ясен Петров започна мача с тима от Лимасол със следната единадесеторка: На вратата Георги Петков, в защита отдясно-наляво Стефан Станчев, Иво Иванов, Йордан Милиев и Веселин Минев, в халфовата линия стартираха Владимир Гаджев, Лъчезар Балтанов и пред тях Христо Йовов, а в атака отдясно Дани Младенов, в центъра Гара Дембеле и отляво Жоазиньо.

Срещу кипърците Левски не можеше да разчита на контузения Дарко Тасевски. Той се подготвяше преди обяд индивидуално под ръководството на кондиционния треньор Ясен Екимов. На мястото на Дарко Тасевски като атакуващ халф игра Христо Йовов. Той засега е футболистът, който може да бъде използван на най-много позиции.

Доброто представяне дотук на Дани Младенов му даде възможност да играе с Жоазиньо, като дошлият от Пирин футболист зае мястото вдясно, където засега титуляр е Телкийски.

Аполон Лимасол поведе в седмата минута на започналата с 30 минути по-рано среща, когато Андреас Авраам вътре от наказателното поле с шут по земя даде преднина на кипърския тим.

Левски отговори с добри атаки, но Христо Йовов, Гара Дембеле и Владимир Гаджев не успяха да поразят противниковата врата.

Аполон също показа силна игра и стигнаха до отменен заради засада гол в 30-ата минута, а в 32-ата получиха право да изпълнят дузпа. Голмайсторът Авраам застана зад топката и шутира с левия крак, а Георги Петков по невероятен начин спаси в ъглов удар.

В 36-ата минута нервите ескалираха и двата отбора се сбиха на терена. След намеса на останалите играчи, мелето бе прекратено.

В 40-ата минута два бързи жълти картона и съответно червен получи Веселин Минев. След като се сритаха със съперник, съдията помоли Минев и Нунес да напуснат терена и да бъдат заменени. Кипърците смениха Нунес с друг футболист, а българите не бяха готови със смяната и Веско Минев продължи да играе. Това ядоса рефера и той му вдигна картоните.

В 42-ата арбитърът свири с три минути по-рано край на първата част на срещата, която така и не бе подновена след почивката.

Левски ще играе в четвъртък последната си проверка на австрийска земя. „Сините” излизат на столичния стадион „Франц Хор” в мач с Аустрия Виена, където домакините ще представят отбора си за новия сезон. Двубоят е от 21:00 часа българско време.