Намиращото се на 10 километра от Падерборн градче Бад Липшпринге ще приюти отбора на ЦСКА от 1 до 15 юли.



В 4-звездния СПА хотел „Витал” играчите на Павел Дочев ще имат възможност за възможно най-пълноценна подготовка. Самият хотелски комплекс е свързан с Градския стадион „Курвалдщадион”. Той е с капацитет 1500 зрители и на него играе домакинските си мачове местния нискоразреден тим БВ 1910 Бад Липшпринге.



На този стадион ще се провеждат тренировките на „червените”. Също там ще се играе и първата насрочена контрола на ЦСКА на немска земя – на 3 юли срещу втородивизонния Арминия Билефелд.



Хотелът разполага със 110 стаи, но предимството му пред останалата доста голяма конкуренция в градчето идва от термалните басейни, с които разполага. Самият комплекс е разположен в сърцето на градския парк и доста гъстата гора. Хотелът разполага с отделна триетажна секция с множество сауни и различни видове бани.



Бад Липшпринге е с население около 15 000 жители, като всяко лято в него се провежда дълъг културен фестивал. Основната гордост на града са десетките полезни минерални извори.



Футболната гордост пък е започналият именно в местния тим италиански играч Антонио Ди Салво. Той е роден в Падерборн, започва професионалната си кариера в БВ 1910 Бад Липшпринге, след това стига до Байерн Мюнхен, но прави основната си кариера в тима на Ханза Рощок.