Апоел Ирони Кирият Шмона спря победната серия на ЦСКА в Холандия. След три поредни победи „червените” не успяха да надвият израелците и завършиха 1:1. Пред погледа на съгледвач на ПСВ Айндховен „армейците” записаха слабо първо полувреме, когато допуснаха и попадението в своята врата. След почивката, „армейците” излязоха на терена преобразени и съумяха да изравнят.

Попадението за ЦСКА бе дело на Павел Виданов в 70-та минута. Резултатът пък откри Барак Бадаш в 44-та минута.

Титулярният капитан на ЦСКА Тодор Янчев получи почивка и не взе участие в двубоя, тъй като получи леко разтежение на последната тренировка преди двубоя. В негово отсъствие лентата сложи Борис Галчев.

В самия край на срещата с Апоел Виданов получи контузия и бе сменен принудително от Апостол Попов. Костадин Стоянов в средата на първата част също напусна терена за две-три минути, когато получи медицинска помощ. Все пак бранителят доигра полувремето, но на почивката бе заменен.

През първото полувреме израелците бяха по-добрият тим на терена и закономерно стигнаха до гол. В 44-та минута Барак Бадаш получи една топка зад гърба на защитата на „червените”, остана очи в очи с Иван Караджов и вкара в долния десен ъгъл за 1:0.

Три смени предприе Милен Радуканов на полувремето, а „армейците” излязоха на терена много по-надъхани. Това даде резултат и в 70-та минута резултатът бе изравнен. Спас Делев центрира от фаул отляво по нападението, а Виданов елегантно с глава реализира за 1:1.

След попадението и българите и израелците се активизираха и искаха да стигнат до победен гол. В последните десетина минути футболистите на ЦСКА изпуснаха няколко възможности да стигнат до успеха, като пропуски направиха Грегъри Нелсън, Спас Делев и Мишел Платини.

Следващият мач на „червените” е в събота/23 юли/ от 19.00 часа, като съперник е местният Де Граафшап. Двубоят ще да бъде официалното представяне на домакините за новия им сезон, като ще се играе в Целхен.