Дъстли Мулдер пристигна малко преди обяд в лагера на Левски в Линдабрун. Той бе доведен от мениджъра Петьо Заберски и веднага бе представен на спортния директор Георги Иванов, с който размениха няколко думи.

Защитникът видя част от бъдещите си съотборници, които все още тренираха под ръководството на Ясен Петров. Това бе групата, която няма да започне довечера мача.

По- късно Мулдер се видя за кратко и със старши треньора Ясен Петров. Десният бек ще мине медицински изследвания и след това ще подпише договор с Левски. Ако състоянието му позволява той може да запише няколко минути още тази вечер срещу румънците, с които „сините” играят. По- вероятно е да дебютира със синята фланелка в утрешната контрола с Металист Харков.

Мулдер ще мине медицински изследвания и ако всичко е наред ще подпише договор с Левски без да минава пробен период. Очаква се договорът да е за две години.

Да припомним, че Дъстли Мулдер е роден на 27 януари 1985 година. Той е висок 1, 81 м. И тежи 71 килограма. Играе като десен защитник. 25-годишният футболист е юноша на Фейенорд.

От 2005 година се състезава за холандския Валвайк. Тимът отпадна от елита през последната година, а Мулдер е изиграл 32 мача без да е бил сменян в тях, като е реализирал и едно попадение в шампионата. През последните четири сезона играе редовно за Валвайк.