Левски се е разбрал с холандския футболист Дъстли Мулдер и в сряда преди обяд той ще дойде в лагера на „сините” в Австрия, научи Gong.bg.

Мулдер ще мине медицински изследвания и ако всичко е наред ще подпише договор с Левски без да минава пробен период. Очаква се договорът да е за две години.

Дъстли Мулдер е роден на 27 януари 1985 година. Той е висок 1, 81 м. И тежи 71 килограма. Играе като десен защитник. 25-годишният футболист е юноша на Фейенорд. От 2005 година се състезава за холандския Валвайк. Тимът отпадна от елита през последната година, а Мулдер е изиграл 32 мача без да е бил сменян в тях, като е реализирал и едно попадение в шампионата.

През последните четири сезона играе редовно за Валвайк. Преди да премине в този клуб е защитавал цветовете на Екселсиор Ротердам. В кариерата си е изиграл три сезона в елита и четири кампании във втората холандска дивизия.

Дъстли Мулдер е изиграл общо 188 срещи и има 8 точни попадения.

Едно от малкото попадения в кариерата на Мудлер влиза в класацията за най-добрите голове за отбора на Валвайк в холандската Ередивизие за месец ноември през 2008 година. Голът на Мудлер, който е класиран на четвърто място може да видите във видеото.