Парагвайският бранител Джони Кабрера направи първата си тренировка с ЦСКА. Въпреки че бе изключително уморен след над 15-часовия самолетен преход от Асунсион до Амстердам, двуметровият играч бе на линия за вечерното занимание на базата на „червените” в Хеелсум.

Джони Кабрера ще изкара няколкодневен пробен период в отбора на Милен Радуканов. Най-вероятно още този уикенд, в един от двата предстоящи мача срещу Краковия и Рот-Вайс Есен той ще направи и своя неофициален дебют.

Кабрера е третият играч от тази южноамериканска страна, който носи екипа на ЦСКА, макар и засега само в тренировъчните занимания.

Преди 2 години тогавашният наставник Любослав Пенев доведе двама парагвайци – Уго Баес и Джонатан Гомес. Баес изигра няколко мача, докато Гомес така и не успя да види официален мач на „армейците”.

По същото време имаше вариант да бъде привлечен и един от най-големите таланти на Парагвай – Пабло Веласкес. По непотвърдена информация тогава неговта майка стопира евентуалния му трансфер в клуб от Европа и така Веласкес и ЦСКА се разминаха.