Отборът на ЦСКА постигна очаквана победа над северноирландския Клифтънвил в първи мач между двата тима от третия квалификационен кръг на Лига Европа. „Червените” се наложиха с 3:0, въпреки че през първата част се измъчиха и успяха да отбележат само едно попадение.

Головете за домакините реализираха Павел Виданов, Маркиньос и Румен Трифонов. Полупрофесионалният тим от Северна Ирландия не успя нито веднъж да застраши сериозно Иван Караджов, с изключение на два анемични удара, които не попаднаха дори в рамката на вратата.

Резултата в мача откри защитникът Павел Виданов още в седмата минута на срещата. Бранителят бе най-съобразителен в наказателното поле след центриране от корнер и с мощен шут от близко разстояние не остави шансове на вратаря на гостите.

Домакините продължиха да диктуват темпото на терена, докато гостите от Северна Ирландия предимно се отбраняваха. До края на полувремето ЦСКА имаше още няколко отлични възможности, но Маркиньос и младият Александър Тонев направиха фрапантни пропуски.

Втората част започна с нова възможност за Тонев. Крилото бе изведен чудесно отдясно, но ударът му премина над гредата. Все пак логичното, след натиска на „червените” се случи в 71-ата минута. След многоходова атака, преминала между Румен Трифонов, Маркиньос и появилия се като смяна Димитър Илиев, топката попадна в бразилеца, който от шест метра не сгреши и покачи на 2:0.

Само две минути по-късно Румен Трифонов с майсторско прехвърляне на вратаря направи резултата класически, който се оказа и краен.

Така възпитаниците на Павел Дочев донякъде измиха срама от загубата с 2:5 от кипърския Олимпиакос Никозия срещу който бе представен тима. Реваншът е след седмица в Белфаст, а в неделя ЦСКА открива родния шампионат с мач срещу Левски.

ЦСКА: Иван Караджов, Павел Виданов, Костадин Стоянов, Тодор Янчев, Джузепе Акуаро, Румен Трифонов, Руи Мигел, Борис Галчев, Александър Тонев, Йордан Минев и Маркиньос.