Отборът на ЦСКА стартира новия шампионат с победа над Локомотив София. „Червените“ се наложиха с 2:1 в столичното дерби след голове на Спас Делев и Янис Зику. Точен за символичните домакини бе Романов.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ МАЧА

ЦСКА започна вихрено мача и още в третата минута успя да разпечата вратата на Валентин Галев. След грешка в центъра на терена, топката попадна в Мишел Платини, който изведе отлично Спас Делев, нападателят напредна добре и фронтално срещу вратата, от границата на наказателното поле, стреля покрай стража на Локомотив за 1:0.

След попадението футболистите на Милен Радуканов приеха играта в своята половина, което доведе до няколко атаки на символичните домакини, които обаче не затрудниха по никакъв начин завърналия се в редиците на „червените“ Райс Мболи.

Най-чистото и единствено положение за тима на Локомотив дойде едва в 30-ата минута. Топката бе подадена отляво на непокрития Горанов, който центрира незабавно в наказателното поле, където Преслав Йорданов стреля мощно с глава. Топката срещна напречната греда и тупна пред голлинията на Мболи. Преди ситуацията за Локомотив, футболистите на „червените“ пропуснаха две или три добри положения в предни позиции.

Началото на втората част отново бе футболистите на ЦСКА, които успяха да увеличат аванса си в 58-ата минута. След страхотна солова акция на Спас Делев отляво, който преодоля трима бранители на Локомотив, топката попадна в Платини, който прехвърли топката отдясно към Нелсън. Той видя непокрития Борис Галчев, който стреля от около 23 метра, топката попадна в Зику, а румънецът от около пет метра вкара за 2:0.

Резултатът и доброто стечение на обстоятелствата, като че лиуспокои играчите на Милен Радуканов и можеше да им изиграе лоша шега. След изпълнение на корнер и меле в наказателното поле, Локомотив успя да намали чрез Романов. Халфът на железничарите стреля силно от над 23 метра, топката се отклони в негов съотборник, което залъга Мболи и топката се оплете в мрежата.

В минутите до края на срещата играчите на Диян Петков имаха няколко шанса да изравнят резултата и да откраднат точката, но ново попадение така и не падна.

ЛОКОМОТИВ СОФИЯ – ЦСКА 1:2
0:1 Спас Делев 3'
0:2 Янис Зику 58'
1:2 Романов 72'

Локомотив София: Галев, Добрев, Гаров, Лахчев, Атанасов, Романов, Писаров (Манолов), Горанов (Караджинов), Янев, Дафчев (Мешич), Йорданов

ЦСКА: Мболи, Бандаловски, Попов, Стоянов, Адемар, Янчев, Галчев, Зику (П.Стоянов), Платини (Живец), Делев, Нелсън (Костов)