Отборът на ЦСКА победи с 2:0 Черноморец в мач от 17-я кръг на А група. Двете попадения на стадион „Българска армия“ реализира Сержиньо. След поражението в първия пролетен мач на „червените“ от Литекс, домакините успяха да надигнат глава в шампионата.

Нападателят на ЦСКА Спас Делев започна срещата като титуляр, въпреки че не успя да блесне при завръщането си в състава.

Отборът на ЦСКА започна много силно срещата, като в началните минути агресивно „напъха“ гостите в собствената им половина. Играчите на Миодраг Йешич обаче не успяха да се възползват от предимството си.

В 14-та минута Георги Терзиев и Пламен Крачунов се сблъскаха, като в последствие се наложи защитникът на „червените“ да бъде откаран в болница със съмнение за комоцио.

В 21-та минута вратарят на домакините застраши собствената си врата. Томаш Черни хвана топката с ръце, след като му бе върната от Пламен Крачунов. Топката бе поставена на точката за дузпа, а съдията построи стената на около метър от голлинията. Въпреки чудесната възможност, отворила се пред „акулите“, футболистите на Димитър Димитров не успяха да се възползват, като след късото изпълнение, топката им бе отнета веднага.

Малко след това ЦСКА откри резултата. Сержиньо изпълни мощен удар отдалеч в долния десен ъгъл на вратата, вратарят Стоян Колев не отигра ситуацията по най-добрия начин и се наложи да вади топката от мрежата си за 1:0.

На два пъти Черноморец успя да застраши вратата на Томас Черни, но Ванчо Траянов не съумя да преодолее стража на „червените“. Димитър Димитров – Херо дори предприе смяна още преди почивката, като включи в игра Станислав Дрянов на мястото на Лорис Арно.

След подновяването на играта Черноморец опита да потърси бърз гол, но ударът на Тодор Паланков бе спасен от вратаря Томас Черни. В 63-та Станислав Дрянов опита да изненада стража на ЦСКА, като го прехвърли от около 30 метра, но Черни се върна, за да избие в последния момент в корнер.

В последвалите минути двата тима си размениха няколко атаки, които не доведоха до промяна на резултата. Направените смени и грешните отигравания от страна на двата тима свалиха темпото.

В последните десетина минути от мача напрежението пред двете врати се нажежи леко. В 82-та минута Преслав Йорданов засече топката, след центриране на Юсуф, но вратарят на ЦСКА улови. 120 секунди по-късно Спас Делев овладя топката в наказателното поле, стреля от малък ъгъл, но вратарят на Черноморец отрази удара му.

Буквално в заключителните секунди на двубоя домакините реализираха втори гол. Ивайло Чочев се измъкна зад защитата на Черноморец, подаде в наказателното поле на Сержиньо, който реализира за крайното 2:0.

След успеха ЦСКА заема четвъртото място във временното класиране и има 32 точки в актива си, колкото има и Ботев Пд. Черноморец е на 7-а позиция с 27 пункта.