Обилните снеговалежи в Истанбул оставиха отбора на Литекс на турска земя, научи Гонг. "Оранжевите" трябваше да се приберат тази вечер от втория си подготвителен лагер в курорта Анталия, но лошото време в турския мегаполис обърка плановете им.

В момента Истанбул е блокиран от силен снеговалеж. Летище "Ататюрк" временно бе затворено за полети, като са отменени общо 123. Пътнически самолет на турските авиолинии, извършващ маршрут по линията Бейрут-Истанбул се заби в канавка след като се приземяване, поради обледяване на пистата, но за щастие няма пострадали.

Спрени са метробусите и корабите между европейския и азиатския бряг на града. Босфорът пък е затворен за преминаване на кораби.

Делегацията на Литекс не е успяла да излети от летището в Анталия и ще остане поне още ден в турския курорт. Очаква се при нормализиране на метеорологичната обстановка, ловчанлии да се приберат в България с първия възможен полет.

Пострадали от лошото време са не само "оранжевите". Футболистите на местния гранд Бешикташ не успяха да излетят Ливърпул, където в четвъртък трябва да излязат срещу едноименния тим в първи мач от 1/16 финалите в Лига Европа.