Литекс завърши със загуба подготвителния си лагер в Анталия, предава клубният сайт. В последната си контрола в турския курорт "оранжевите" отстъпиха в здрав и оспорван сблъсък на унгарския Гьори Ето с 2-3. Ловчанлии контролираха мача през по-голямата част от времето, но въпреки сериозната си и дисциплинирана игра, бяха догонващи в резултата.При повече точност и изобретателност в предни позиции те можеха да стигнат до хикс и дори победа, но в крайна сметка не успяха да наваксат аванса на противника.

Освен на невъзстановените Уилмар Джордан и Джаксън Менди, наставникът Красимир Балъков не можеше да разчита в ариергарда за тази среща и на основен играч като Васил Божиков, получил травма в сблъсъка срещу Динамо Москва. Неговото място в отбраната отляво зае Иван Горанов, а атакакуващото трио бе в състав от младоците Кирил Десподов, заедно с Милчо Ангелов и с колумбиеца Данило Асприля.

Унгарците откриха резултата в 20-та минута с гол на националния си състезател Тамаш Прискин, възползвал се от пас на босненеца Стеванович. Българите отвърнаха с активни действия на бързоногия Данило Асприля, който се откъсна сам срещу вратата, но бе повален пред наказателното поле от унгарски защитник. За непозволената и груба интервенция обаче, главният съдия, също унгарец, не посмя да изгони своя сънародник и го декорира само с жълт картон.

След това ловчанлии сътвориха хубава комбинация, която позволи на Петрус Бумал да излезе на изгодна стрелкова позиция, но вратарят спаси удара му.

След почивката играта се поотвори и двата тима създадоха повече положения. В 70-та минута при контраатака Виндекер покачи, но ловчанлии се върнаха бързо в мача с попадение на Рафаел Перез три мунути по-късно. Новото попълнение на Литекс се разписа след разбъркване в наказателното поле и пас на Десподов.

Когато обаче оранжевите бяха близо до изравняване, те допуснаха ново попадение в мрежата си. С голяма доза късмет точен за унгарците в 76-та минута бе резервата Мате Паткай. Натискът на Литекс доведе до няколко удара и нахлувания в пенала, но Асприля и Десподов нямаха успех. В 89-та минута все пак логичното се случи и бранителят Пламен Гълъбов вкара с глава за 2-3 след асистенция на Милчо Ангелов. За пълен обрат обаче нямаше време, още повече, че реферът Янош Такач не даде и минута продължение

Литекс – Гьори Ето 2-3

0-1 Прискин (20)
0-2 Виндекер (70)
1-2 Рафаел Перез (73)
1-3 Паткай (76)
2-3 Пламен Гълъбов(89)

Контрола, Спортен комплекс „ Кремлин“, Анталия, Съдии:Янош, Гергели, Норберт

Литекс Ловеч:31.Винисиус Баривиера, 16.Страхил Попов, 28.Пламен Гълъбов, 5.Рафаел Перез, 23.Иван Горанов, 3.Антон Недялков, 93.Петрус Бумал, 15.Кристиян Малинов, 99.Кирил Десподов, 73.Милчо Ангелов, 70.Данило Асприля
(Ал.Цветков, Руменов, Н.Колев)

Гьори Ето: 26.Каменар, 7.Бърдаровски, 16.Липтак, 18.Ланг, 22.Ибанез, 5.Букса, 23.Виндекер, 10 Стеванович, 14.Рудолф, 29.Колтай, 20.Прискин
(Присо,Тот, Камбер, Наги, Диняр, Паткай)