Килиан Шеридън наистина ще финализира шокиращия си трансфер от Селтик в ЦСКА София преди края на тази седмица, след като е договорил личните си условия с българския клуб, така започва материал в „Irish Independent” относно преминаването на нападателя при „червените”.

Местното издание информира, че цената на сделката е около 300000 лири, като се споменава, че следващият съперник на „армейците” в Лига Европа е ТНС от Уелс.

„Планирам да летя към България в четвъртък, и на следващия ден – в петък, да подпиша”, коментира 21-годишният играч, цитиран от медията.

„Върнах се в Селтик за предсезонната подготовка с надеждата да впечатля новия треньор. Там обаче има прекалено много нападатели и Нийл Ленън ми каза, че ще е най-добре за мен, ако отида някъде под наем, или осъществя перманентен трансфер”, казва още Шеридън.

„Офертата от София вече беше налице. Обмислих я добре през лятото. Останах доволен от обстановката, която видях там, така че гледам с нетърпение на това ново начало. Миналата година българите играха срещу Рома и Фулъм в Лига Европа. Възможността за такива мачове бе голям фактор в моето решение да замина за София”, коментира още бъдещото попълнение на ЦСКА.