Словашкият национал Роман Прохазка обяви пред официалния сайт на настоящия си отбор Спартак Търнава, че е договорил условията си се Левски и в сряда пристига в София, за да премине медицински прегледи и да подпише контракт за три сезона със сините.

„Да, мога да потвърдя тази информация. Договорих се за 3-годишен договор. В сряда ще премина медицински прегледи, ако те са успешни, ще подпиша договор“, каза Прохазка, който играе еднакво добре като крило и като атакуващ полузащитник.

„Всичко стана много бързо. Левски ми предложи добри условия, така че приех това ново предизвикателство.“

„Разбира се, чувствата са смесени, когато напускаш, защото съм в Търнава от дете и сърцето ми е тук, но това е животът на футболиста“, каза 23-годишният Роман Прохазка, който от август насам е играл 3 пъти за националния отбор на Словакия.

Халфът бе част от състава на Спартак Търнава, който отстрани Левски в квалификациите на Лига Европа през миналия сезон. Левски и Търнава вече са се договорили за трансферната цената на Прохазка.

Ето какво каза още Роман Прохазка пред медиите в Словакия: „Левски е един от най-популярните отбори в България. Всяка година се бори за титлата. Сега тимът е завършил на трето място и това се смята за голям провал. Всяка година отборът има най-високите цели. Радвам се, че ще играя за отбор, който се бори за титлата.“

„Когато играхме срещу Левски през миналото лято, те показаха, че могат да задържат топката много добре. Ние обаче играхме като на живот и смърт срещу тях и след отлично представяне ние се класирахме.“

„Говорихме с треньора. Отборът ще бъде воден от нов треньор през следващия сезон. Не сме говори в детайли, в България ще имаме повече време да го направим“, заяви още идващият от Спартак Търнава в Левски 23-годишен словашки национален полузащитник Роман Прохазка.