Левски договори привличането на словашкия национал Роман Прохазка от Спартак (Търнава), съобщава местната преса, цитиран от БТА.

„Роман на 99 процента ще играе в Левски през следващия сезон", заяви генералният мениджър на клуба Йозеф Валович.

23-годишният Прохазка играе като атакуващ полузащитник или крило.

Той дебютира за Словакия през август миналата година и вече има три изиграни мач с националната фланелка.

През миналия сезон 178-сантиметровият играч записа 31 мача и 4 гола и помогна на Спартак (Търнава) да стигне до сребърните медали в първенството на страната.

"Всичко е договорено. Остава само да подпиша договора. Мисля, че трансферът в Левски е крачка напред в кариерата ми. Надявам се, че съм взел правилното решение. Преговорите преминаха много бързо. От Левски се свързаха с мен, за да разберат дали имам интерес да премина при тях. След това от Спартак пратиха офертата и двата клуба се разбраха", заяви Прохазка.

"Левски е голям клуб, един от най-популярните в България. Целите пред отбора са винаги високи. През миналия сезон те са завършили на трето място, което се приема като голям неуспех. Отборът играе добър, комбинативен футбол, към който се надявам да се адаптирам бързо. Ще дам всичко от себе си и се надявам да се утвърдя в титулярния състав", допълни той.

Прохазка е юноша на Спартак (Търнава) и имат пет сезона в представителния тим със 124 мача и 11 гола в първенството.

"Тръгвам си със смесени чувства. От една страна очаквам с нетърпение новото предизвикателство, но от друга малко съжалявам, че напускам, защото там ще бъда сам, без приятелите и семейството ми", коментира Прохазка.