Андвеле Слори на практика е деветото ново попълнение на Левски, научи Гонг. „Сините” очакват тъмнокожата перла още днес. Бившият футболист на Фейенорд и холандския национален отбор дори ще наблюдава на живо мача на Левски с Видима Раковски в Севлиево.

Във визитката си фланговият нападател Слори има три срещи за националния отбор на „лалетата”. Той е роден на 27 септември 1982 година в Суринам. Висок е 170 сантиметра и тежи 63 килограма. Известен е с добрата си техника и отличната бързина. Професионалната му кариера стартира в Телстар, където изиграва 77 мача, в които бележи 21 гола. През 2005 година той отива в Екселсиор. Там за два сезона Слори изиграва 65 мача и е точен 26 пъти. Силните му игри карат гранда Фейенорд да го купи. За клуба от Ротердам Слори записва 50 мача, като има и осем попадения.

За последно крилото играе в английския Уест Бромич Албион, а в този момент идва в Левски като свободен агент.

Интересен факт е, че Слори получава шанс за изява в националния тим под ръководството на легендарния Марко Ван Бастен.

По време на престоя си във Фейенорд Андвеле Слори се засича с друг актуален футболист на Левски – Сержиньо Грийн. Ако формалностите около трансфера му в Левски не бъдат спънка, Слори ще се стане третото холандско попълнение в „синята” селекция след Грийн и Мюлдер.