Спортният директор на Левски Георги Иванов, в типичния си вече стил, анонсира, че ще привлече още нови попълнения след като подписа с холандеца Сержиньо Грийн.

„Да, ще има седмо ново попълнение, може да има и осмо, обяви Георги Иванов пред журналистите. Ще видите. Водят се преговори. Докато трансферите не станат факт нищо не мога да кажа. Знаете, че във футболния живот нещата се променят всеки час. Водим разговори. Надявам се да станат тези трансфери.”

За единия трансфер се говори още от зимата, привличането на вратаря Кирил Акалски. Той бе искан от Левски, но бе пред трансфер в ЦСКА. Тогава Акалски отказа с Дани Кики да отидат на „Българска армия”. През лятото също имаше вариант Акалски да отиде на Герена, но пак не стана. Сега той е ухажван от няколко клуба и ще реши с клубния президент Коко Динев къде ще играе.

Ако приемем, че Кирил Акалски е седмият трансфер на Левски, то осмият ще е Андвеле Слори, за който съобщават днес „Меридиан мач” и „Стандарт”.

Холандецът Андвеле Слори ще е третото холандско попълнение в Левски след Дъстли Мюлдер и Сержиньо Грийн, които вече са играчи на „синия” клуб. Слори играе като дясно крило и ще замести напусналия Телкийски и ще се бори с Дани Младенов за титуляр вдясно на атаката.

Андвеле е роден в столицата на Суринам – Парамарибо, но съвсем малък се е преселил с родителите си да живее в Холандия.

Кариерата му преминава през няколко холандски отбора за да стигне до английския Уест Бромич в началото на тази година. След края на сезона Слори напуска Уест Бромич и сега е свободен агент.

На пресконференцията, на която бе представен Сержиньо Грийн, Георги Иванов не уточни дали с привличането на седмото и осмото нови попълнения ще приключи селекцията в Левски.