Почти сигурният нов играч на Левски Андвеле Слори заяви при пристигането си на Летище София, че много ще се радва да бъде част от тима на сините и показа, че вече се е запознал добре с историята на българския тим, а основна причина за идването му на Герена са сънародникът му Сержиньо Грийн, както и другият холандец на Герена Дъстли Мюлдер.

„Има някои малки детайли, които да се изгладят, но съм много щастлив да бъда тук в България и да играя с отбора в Европа. Мисля, че имам добър шанс да се представя в най-добрата си светлина”, каза бившият нападател на Фейенорд и Уест Бромич Албиън.

„Сержиньо Грийн ми каза на момента, че няма какво да мисля, а направо да идвам и да се наслаждавам на футбола тук. Много съм горд да бъда част от тима на Левски София. Знам, че хората тук са много приятни, много приятелски настроени.”

„Вчера влезнах в интернет и видях, че отборът става шампион почти всяка година, а последният път, когато те са печелили купата, мисля, че е през 2006 година. Така че направил съм си домашното.”

„Искам да се срещна със съотборниците си, колегите си, да се срещна с треньора и да започна колкото се може по-скоро. Първо ще ми трябва известно време, няколко седмици, за да се адаптирам, но искам да играя за Левски, много съм горд да бъда тук.”

„Знам, че последната титла е от 2009 година, говорех, че през 2006-а е последната купа на България, направил съм си домашното, казах ви”, с усмивка заяви Слори.

„Грийн и Мюлдер ми казаха, че да играеш с 11 играчи е нормално, но с привържениците на Левски е като да си с 12 или 13 човека на терена.”

„Може би сега съм готов на 70%, тренирах с моя личен треньор по методиката на холандския национален отбор, но да тренираш със съотборници е различно от това да тренираш сам. Трябва ми малко време, но мисля, че когато съм готов, ще мога да помогна на отбора и искам да дам най-доброто от себе си.”

„Сега отивам до хотела и отивам да гледам мача, няма значение, че е гостуване, искам да видя отбора.”

„Мога да играя като ляво и дясно крило. В Холандия играх отляво, в другите отбори играх отляво, отдясно, няма никакъв проблем за това.”

„Не съм гледал мач на Левски, ще го направя днес, надявам се, че ще спечелят. Искам да видя моите съотборници и Мюлдер и Грийн.”

„Имах и други оферти, но Сержиньо Грийн дойде тук и ми каза, че хората тук са толкова приятелски настроени и различни, и че трябва да дойда тук, това бе основната причина и си казах „да, трябва да дойда тук”, каза още Андвеле Слори, за когото се очаква да подпише двугодишен договор с Левски, при пристигането си на Аерогара София.