Литекс може да осиротее с още една ключова фигура заради Стяуа в най-скоро време. След като румънският гранд отмъкна треньора на ловчанлии Лауренциу Регекампф в четвъртък, сега се е огледал и в голямата му звезда Данило Асприля. 

Според изданието "Фанатик", тимът от Букурещ иска да вземе колумбиеца още от зимата. Според информациите, босът Джиджи Бекали е готов да плати каквато и да е исканата сума за подписа му. 

Цената на нападателя е 1.5 млн. евро, твърдят още в Румъния. Асприля е искан тъкмо от Регекампф, който вече обяви, че е повече от наложително да се привлече качествен нападател на "Генча" през зимата. А качествата на колумбиеца са му много добре познати. 

"Данило е страхотен играч, уникален нападател. Но всичко зависи от това дали Джиджи ще се съгласи да плати исканата за него сума от клуба му", сподели мениджър, близък и до двата клуба. 

Асприля е топреализаторът на родния шампионат към момента. Още през лятото се говореше, че той е попаднал в полезрението на италианския Болоня, но ако продължава да се бави тимът от Серия А, може да го изпусне.