ЦСКА продължава да е единственият роден отбор, който праща играчи на големите световни и континентални надпревари в последно време. След като "червените" и "А" група бяха представени от Раис М'Боли на Световното, сега техен човек ще има и на най-голямата надпревара на Черния континент - Купата на Африканските нации. 

От състава на лидера в есенното класиране на родния елит за форума в Екваториална Гвинея ще замине Луис Соарес Платини. Той остана в окончателния списък от 23-има играчи на националния отбор на Кабо Верде. 

Листата беше обявена тази сутрин, малко преди изтичането на крайния срок. Друг играч от родното първенство не попада сред играчите на 16-те отбора, които се добраха до груповата фаза на надпреварата. 

Платини беше част от няколко мача в квалификациите за турнира и се представи на ниво в тях. За това изглежда логично и че е сред повиканите за финалната фаза на турнира, но не е ясно дали ще е сред титулярите. 

В състава на Кабо Верде има още една добре позната по нашите ширини фигура. Става въпрос за бившата звезда на Левски Гари Родригес. Той също е сред 23-имата и за разлика от Платини, титулярното му място изглежда повече от сигурно. В момента роденият в Холандия играч защитава цветовете на слабака в Примера дивисион Елче. 

От родното първенство има шанс още един играч да участва в турнира. Това е Юнес Хамза, който е национал на Тунис. Северноафриканците обаче все още не са обявили състава си и не е ясно дали нападателят ще бъде извикан, въпреки че попадна в състава за последните квалификации.