След бурната седмица в ЦСКА и редицата промени в клуба, „червените” записаха първа победа от един месец насам. Под ръководството на временния си наставник Милен Радуканов, армейците се наложиха с 4:2 като гост на пернишкия Миньор пред погледа на националния селекционер Лотар Матеус и неговия помощник Цанко Цветанов.

Двубоят на „Стадиона на мира” не мина и без ексцесии, особено през втората част, когато се наложи главният рефер Александър Костадинов да прекрати срещата за няколко минути заради мощните димки и бомбички хвърлени към терена от страна на феновете на домакините.

Най-добрият в редиците на гостите Маркиньос реализира две попадения за ЦСКА, а другите два гола бяха дело на Спас Делев и Джузепе Акуаро. За домакините от Миньор се разписаха Янкович и Господинов.

Мачът започна изключително слабо, като в първите двадесет минути двата тима не съумяха да сътворят нищо интересно пред противниковите врати.

В 22-ата минута на срещата домакините създадоха първата си чиста голова ситуация. Костадин Хазуров бе оставен абсолютно непокрит в наказателното поле, стреля с глава след центриране на Йордан Тодоров отдясно, но топката не попадна в рамките на вратата. В ответната атака гостите от ЦСКА успяха да открият резултата. Маркиньос получи топката на ъгъла на наказателното поле и стреля мощно в долния десен ъгъл на вратата, а вратарят Иво Иванов не успя да реагира адекватно.

До края на първата част паднаха цели нови три попадения. Първо Спас Делев увеличи преднината на армейците след груба грешка в отбраната на Миньор. Ванчо Траянов се опита да върне една топка към своя вратар, Делев догони топката и с удар под плонжа на Иванов покачи на 2:0. Пет минути по-късно все пак домакините успяха да се върнат в мача, когато Янкович с глава намали. В предпоследната минута на първото полувреме Акуаро възстанови преднината от два гола на „червените”.

Второто полувреме започна отлично за гостите. Маркиньос вкара втория си гол в срещата, след като засече центриране на Борис Галчев от фаул. Така Маркиньос се превърна във водещия голмайстор на ЦСКА от началото на сезона с цели седем попадения.

В 60-ата минута реферът на двубоя Александър Костадинов спря играта заради мощните димки, които полетяха към терена. Наложи се специални екипи на пожарната охрана да събират приротехническите средства от терена, за да може да бъде подновен мача. Точно след първата бомбичка, националният селекционер Лотар Матеус напусна официалната ложа и догледа срещата от административната сграда на стадиона зад една от двете врати.

В крайна сметка мачът бе подновен, а силите на домакините стигнаха само да върнат още един гол. В 81-ата минута Христо Господинов вкара великолепно попадение, след като овладя на границата на наказателното поле и с прецизен удар в горния десен ъгъл на Райс Мболи оформи крайното 2:4.

Така ЦСКА записа първа победа от 25-ти септември, когато надделя трудно над Монтана с 2:0. След това последваха поражения от Порто и Рапид Виена в Лига Европа и две равенства в А група срещу Локомотив София и Калиакра Каварна.

Със спечелените точки ЦСКА се изкачи на осмо място във временното класиране с актив от 16 точки. Миньор остава на предпоследното място в А група.