Пореден любопитен мач предстои на ЦСКА по време на основния подготвителен лагер в Турция.

От 17.00 на един от терените на хотелската база на „Болу Термал Отел”, където отбора е настанен „червените” ще „домакинстват” на новака в румънския елит Виторул.

Отборът е създаден едва през 2009 година, но само за три години успява вече да бъде сред най-добрите. През онази година легендата на румънския футбол Джика Хаджи решава да купи лиценза на фалиралия ФК Овидиу и тръгва от трета дивизия. Роденият в селце край Констанца Хаджи вече е създал прословутата си футболна академия ,носеща неговото име и е решил, че вече има нужда и от професионален тим, където неговите таланти да продължат да се състезават.

Отборът на Виторул е известен в Румъния като „ФК Бъдеще”, нарицателно име, което казва достатъчно за облика на тима. Съставен изцяло от местни футболисти, израснали в школата на Джика, за втората половина на миналия сезон, когато бе битката за влизане в елита бе решено, че все пак отбора има нужда и от малко подсилка в лицето на футболисти извън региона на Констанца. Бе привлечена звездата Николае Дика, плюс още няколко други играчи, също така предимно от Стяуа.

В момента Хаджи строи и модерен стадион, със скромния капацитет от 5 000, който е напълно приемлив за нуждите на Виторул. Докато той бъде построен, ще се играе на стадиона на все още по-полуряния местен тим Фарул, откъдето всъщност тръгва и кариерата на самият собственик и президент на Виторул.

Джика Хаджи е тук на лагера на своя тим в Турция, като румънците са настанени в Къзълджахамам и ще пътуват 130 км за мача си с ЦСКА. Идването му днес вече е разпространено като мълва в региона на Болу. Освен в своята страна Джика Хаджи бе звезда в Реал Мадрид и Барселона, но завърши славната си кариера с цели пет сезона в Галатасарай с когото спечели купата на УЕФА. Хаджи е грамадна звезда в Турция, след края на състезателната си кариера бе на два пъти треньор на Галата, а също така и на Бурсаспор.

Така след като се срещна с водения от Златко Кранчар ирански ФК Сепахан и водения от Андрей Канчелскис Волга, ЦСКА се изправя срещу тима на Хаджи. Последната проверка пък е срещу Карабюкспор, начело на който застана Михаел Скибе.