Вероятно продиктуван от изключително добрата игра, която показа снощи на Националния стадион „В.Левски”, треньорът на ЦСКА Йоан Андоне е пуснал тази сутрин своя сънародник Флорентин Петре да врътне няколко кръгчета на писта „Велико Търново”, която бе първи кръг от Републиканското първенство затворен маршрут за тази година.

Поради тази изключително важна и наложителна причина, играчът е пропуснал днешната тренировка на отбора. Известно е, че Петре все по-сериозно залита по автомобилния спорт, като при завръщането си в Борисовата градина, той спомена, че по този начин ще може да отделя и повече време за хобито си.

Днес във Велико Търново се откри националния пистов шампионат, а вчерашното присъствие духом на терена по време на Левски – ЦСКА е попречило на румънеца да участва в квалификациите. Така румънецът е стартирал последен днес, като е успял да изпревари едва два автомобила с далеч по-скромни възможности от неговите. Според наблюдатели дъждовното време е попречило на Петре да се представи по-добре, като футболистът-пилот се е движил по трасето като обикновен шофьор, а не като състезател.