Левски показа характер и победи драматично при гостуването си на Спортист Своге с 3:2, печелейки за първи път след 57 дни и осем безуспешни мача. Последната победа на шампионите бе почти преди два месеца - на 29 август, когато биха с 3:1 при гостуването на Славия.

Двубоят край река Искър не бе никак лек за възпитаниците на Георги Иванов-Гонзо, който започна с успех кариерата си като треньор в А група.

Шоколадите поведоха на сините в шестата минута. Диян Дончев центрира меко към наказателното поле на Левски, Георги Петков излезе неразчетено и топката мина между него и Веселин Минев, за да бъде овладяна от синия юноша Тодор Симов, който на празна врата вкара за 1:0.

Столичаните създадоха първото си положение в 23-ата минута. Извеждащо подаване намери Христо Йовов в наказателното поле, той подмина вратаря Тодор Кючуков и стреля към вратата, но непосредствено пред голлинията топката бе избита от защитник, не и без помощта на гредата. Малко по-късно добър шанс се откри и пред Николай Димитров, но този път стражът бе на мястото си.

Изравняването стана факт в 31-ата минута, когато роденият в Своге Йовов бе оставен непокрит в наказателното поле след центриране на Димитър Телкийски отдясно и отблизо направи 1:1, при какъвто резултат завърши и първата част.

В началото на второто полувреме Седрик Бардон и резервата Ивайло Димитров изпуснаха по едно положение преди в 69-ата минута Георги Сърмов да даде преднина на Левски, след като от 30 метра стреля по земя от пряк свободен удар право в долния ляв ъгъл на неубедителния в тази ситуация Тодор Кючуков за 2:1. Помощ за гола има и Живко Миланов, който прескочи топката в наказателното поле и донякъде попречи на вратаря да реагира добре.

Драмата в Своге стана пълна в 80-ата, когато съдията Георги Йорданов отсъди изключително спорна дузпа в полза на домакините за нарушение на Живко Миланов. Мирослав Антонов застана зад бялата точка и с удар в левия ъгъл на вратата направи 2:2.

Всичко се реши в 86-ата минута, когато след невероятно меле в наказателното поле на домакините резервата Еньо Кръстовчев отбеляза трети гол и донесе изключително важната за Левски победа.

С трите точки сините, които в Своге играха с резервния жълт екип, се изкачиха на седмо място в класирането с 13 точки от девет мача. Спортист пък предпоследен със седем точки от десет срещи.