ЦСКА и Славия завършиха 0:0 в столично дерби играно на стадион "Българска армия". То беше част от 14-ия кръг на А група. "Червените" водени от Стойчо Младенов останаха на върха в подреждането с актив от 33 точки, а Славия се намира на 9-ото място с 13 точки.

И двата състава изпуснаха голови положения и могат да съжаляват за пропуснатия успех. Тончи Кукоч уцели напречната греда в 88-ата минута, след като топката беше изчистена от бранител на Славия след изпълнение на корнер през вратата на Петров. За Славия най-чистото положение пропусна Везалов в 90-ата минута.

Стойчо Младенов направи само една промяна в състава в сравнение с победата над Левски преди седмица. На мястото на наказания Маркиньос титуляр започна Борис Галчев.

"Червените" започнаха много агресивно и пресираха съперника в неговата половина. В 12-ата минута Марин Оршулич с глава не успя да вкара, а четири минути Серджиу Буш бе изведен на стрелкова позиция от Галчев, но ударът на румънеца не намери целта. Последваха пропуски на Тони Силва и Александър Тунчев за ЦСКА.

След първоначалния натиск в първите 20-ина минути тимът на Славия изнесе играта в по-предни позиции и на свой ред създаде добри положения за гол. 

Мишел Платини можеше да накаже бившия си отбор в 22-ата минута, но ударът му бе спасен от вратаря Дивиш.

Най-чистата позиция през първата част се откри пред Фернандо Да Силва от Славия, който бе изведен от Вълчанов в наказателното поле, стреля, но като по чудо Якуб Дивиш изби топката с една ръка. 

След почивката "червените" имаха териториално превъзходство, но трудно пробиха в добре подредената защита на Славия.

Стойчо Младенов пусна в игра Антон Карачанаков и Еденилсон Бергонси в опит да внесе острота в атаката. Бергонси можеше да вкара малко след влизането си на терена, но негов удар в 75-ата минута бе избит с върха на пръстите от вратаря на Славия Емил Петров.

Малко по-късно отново Бергонси се озова на стрелкова позиция, но стреля неточно с глава.

След последния съдийски сигнал "белите" изразиха бурна радост от спечелената точка, а един от най-активните беше Георги Петков. Това подразни Тончи Кукоч, който налетя на неигралия в този мач заради контузия вратар на Славия Георги Петков в тунела за гостите на стадион "Българска армия".

Вижте как се разви мача минута по минута.

Титулярните състави на двата отбора:
ЦСКА: Дивиш, Василев, Оршулич, Тунчев, Кукоч, Галчев, Сънди, Соарес, Силва, Рибейро, Буш

Славия: Емил Петров, Пиргов, Ристевски, Везалов, Фераресо, Янков, Вълчанов, Василев, Да Силва, Дяков, Платини.