Отборът на Славия прекъсна головата суша, но не успя да вземе трите точки в мача срещу Нефтохимик. Столичани и „шейховете“ регистрираха 1:1 в мач от 4-я кръг на А група. Славия поведе в 20-ата минута чрез Фернандо да Силва, а бившият играч на най-стария столичен тим Петър Димитров възстанови равенството в 77-ата минута.

Двубоят за Славия бе помрачен от лошата новина, че играчът на „белите“ Борислав Балджийски е уличен в убийството на Петър Алексов. Както е известно, неприятният инцидент се разигра пред казино „Милениум“ в столицата преди няколко дни.

Срещата започна спокойно, като Славия владееше повече топката, но така и липсваха чисти голови положения. Постепенно момчетата на Асен Букарев вдигнаха темпото и стигнаха до няколко хубави ситуации, а Галин Иванов се открои с няколко хубави отигравания. Усилията на Славия дадоха резултат в 20-ата минута, когато Фернандо да Силва изведе славистите напред резултата. Той пое топката от дясно по атаката на тима си, преодоля Ивелин Янев, след което нахлу в наказателното поле на „шейховете“ и от изключително малък ъгъл прати топката в мрежата на домакините за 0:1. При тази ситуация и стражът на домакините Караманов не се намеси по най-добрия начин. Шест минути след тази ситуация Милен Василев центрира от фаул, но бранител на Нефтохимик изчисти и постави началото на хубава контраатака, при която Божинов стреля, но Петков се намеси с вещина и отрази. 2 минути след това, след заучено изпълнение на фаул от страна на домакините, топката стигна до Ангелов, който центрира от ляво, Божинов отправи удар от движение, но Петков услови.

С подновяването на играта, „шейховете“ вдигнаха оборотите и организираха няколко хубави атаки, а в 54-ата минута удар на Йошев мина в страни от страничния стълб на вратата на Георги Петков. 2 минути след тази ситуация, силен удар на Ради Василев срещна напречната греда, а в 74-ата минута влезлият като резерва Чавдар Янков се контузи и стана ясно, че няма да може да продължи мача. На негово място в игра се появи Александър Александров.

В 77-ата минута равенството бе възстановено. При хубава атака за Нефтохимик топката стигна до намиращия се в наказателното поле на Славия Живко Петков, който спря на гърди за Чипев. Последният отправи силен удар, който обаче бе отразен от капитана на „белите“ Петков, последва добавка, но топката отново бе избита. В крайна сметка топката стигна до Петър Димитров, той отправи окончателен удар и матира Георги Петков, като направи 1:1.

До края на мача славистите се опитаха да стигнат до трите точки, като организираха няколко атаки, но концентрирана игра на футболистите на Нефтохимик в защита запази резултата непроменен.

Със спечелената точка Нефтохимик остана 4-ти с актив от 7 точки, а Славия е 12-ти с 2 пункта. В следващия кръг Славия е домакин на Локо Сф, а Нефтохимик гостува на ЦСКА.