Славия победи с 2:0 Берое в мач от първия кръг на първенството на България. Попаденията за „белите” реализираха Симонович и Елтон. След победата момчетата на Стевица Кузмановски заеха второ място във временното класиране на А група.

През първото полувреме двата отбора не успяха да си отбележат гол. Единствената ситуация, която може би ще се запомни от първите 45 минути е отмененият гол на „зелените”, когато Атанасов от Берое отне топката на Дяков и прати кълбото в мрежата, но според съдията прецени, че това е станало с цената на нарушение.

След почивката обаче столичани показаха по-голямо желание да стигнат до победата и закономерно стигнаха до гол в 53-та минута. Саша Симонович откри резултата от пряк свободен удар. Попадението може да бъде определено и като куриозно, тъй като топката бе заложена далеч по левия фланг на нападението на „белите”. Симонович изпълни прекия свободен удар, всички в наказателното поле се разминаха с кълбото, което в крайна сметка се оплете в мрежата на гостите.

Собственикът на Берое Николай Банев видимо недоволен от играта на своите момчета напусна стадиона в квартал „Овча купел” още в 60-та минута.

В 76-та Елтон оформи крайното 2:0. По този начин след първия кръг Славия застана на второ място във временното класиране след тима на Черноморец.