Левски поразвали хубавите впечатления, които оставя в последния месец с третата си поредна загуба от Славия. На "Герена" "сините" паднаха с 2:3 в мач, който се изнерви ненужно и позволиха на съперника си да запише такава серия от успехи над тях за пръв път от повече от половин век. 

Димитър Пиргов откри резултата в 25-та минута, но преди почивката Радослав Цонев изравни преди почивката. След нея Петър Атанасов направи 2:1, а малко след това Веселин Минев беше изгонен. В края двата тима си размениха по един гол чрез Жереми Манзоро и Радослав Цонев, но това беше всичко в двубоя. 

Така "сините" изпуснаха да си подпечатат седмата позиция в класирането предсрочно, а Славия записа успех просто за престиж. Но сцените на нервни изблици в края определено не оставиха добри впечатления в зрителите. 

Мачът изненадващо започна с натиск и повече положения за отбора на Славия. Още в първата минута Иван Вълчанов се озова зад защитата на Левски и стреля силно от около 12-13 метра леко по диагонал отдясно на Йоргачевич, но сръбският страж с крак изби. 

Малко след това и Диего Фераресо можеше да открие резултата. В 8-та минута той нахлу отляво на наказателното поле и беше оставен необезпокояван да стреля силно. Ударът на бразилеца обаче облиза гредата и излезе в аут. 

"Сините" отговориха с анемичен удар на Роман Прохазка, а Антонио Аниете претендираше за дузпа в 14-та минута за съприкосновение с Пламен Крумов, но реферът Никола Попов прецени, че няма повод за това. 

Две минути по-късно и Борислав Цонев можеше да открие резултата, но ударът му с глава на далечната греда беше отразен от Георги Петков. Така мачът вървеше с поделено надмощие и по-опасни положения пред вратата на "сините".

Тези опасности нямаше как да не доведат до гол в мрежата на Боян Йоргачевич. В 25-та минута след центриране от корнер Димитър Пиргов се извиси над защитата и със силен удар с глава прониза Йоргачевич за 1:0. 

Малко след това левскарите можеха да изравнят, когато Валери Домовчийски намери Аниете около точката на дузпата и испанецът стреля силно, но вратарят на Славия отново беше на мястото си и спаси почти сигурния гол. 

След тази ситуация, събитията на терена се поуспокоиха и по всичко изглеждаше, че мачът щеше да приключи с аванс на "белите". Но точно преди почивката Радослав Цонев възстанови равенството. Тогава той стреля от дистанция, топката рикошира в тялото на Димитър Пиргов, излъга Петков и се оплете в мрежата му за 1:1. При този резултат дойде и почивката. 

Втората част започна изключително обещаващо и още в началото ѝ левскарите можеха да поведат. Тогава Антонио Аниете навърза цялата защита на "белите" и точно преди да стреля, падна на земята.Все пак изстрелът му беше избит от Манзоро, за да може да попадне на крака на Мигел Бедоя, който обаче нацели гредата. 

В ответната атака славистите можеха да отбележат, но в последния момент Аймен Белаид изби и предотврати опасността. Но това не беше всичко във вълнуващия старт на втората част. 

В 54-та минута Марио Кирев детински сбърка, опитвайки да изчисти топката пред наказателното си поле и оставяйки вратата си празна. Мигел Бедоя стреля от около 20 метра, но топката мина над вратата. 

Въпреки хубавите моменти в атака, играчите на Стойчо Стоев продължиха да играят разконцентрирано в защита и позволиха отново Славия да поведе в 62-та минута. Тогава след слаба намеса на Борислав Стойчев, Петър Атанасов се озова на позиция да стреля от около 8-9 метра и прониза Йоргачевич за 2:1. 

След това мачът навлезе в посредствено русло и положенията секнаха. Славистите държаха противника далеч от вратата, а домакините малко по малко се изнервяха. Това се отрази в червен картон на капитана Веселин Минев, който си изпроси два жълти картона за две минути. 

Първо в 74-та минута беше предупреден, защото искаше от съдията да даде картон на Карлос Фонсека, влязъл безумно в краката му малко преди това. Кибритлията Минев си върна за това и изнесе с груб фаул Фонсека в следващата атака и логично беше изгонен. 

До края мачът се изнерви още повече, а "белите" използваха всяка възможност да бавят времето. Аниете имаше една възможност да изравни, когато изпревари Марио Кирев и вратата на Славия остана празна, но испанецът беше далеч и после не намери добро продължение. 

Впоследствие той пробва да вкара и от пряк свободен удар, но не беше точен, а малко след това и Борислав Цонев от малък ъгъл не можа да преодолее колебливия вратар на столичния съперник. Левскарите все повече се изнервяха и се хвърляха безугледно напред. 

Това доведе до поредната бърза контраатака на Славия в 86-та минута, в която преднината на тима стана недостижима. Карлос Фонсека се измъкна от защитата и пусна успоредно на голлинията към Жереми Манзоро, който прониза Йоргачевич за 3:1. 

Веднага след това обаче Радослав Цонев с хубав удар от границата на наказателното поле с външен фалц не остави никакви шансове на Кирев, за да намали резултата на 2:3. До края обаче нямаше време за много футбол, тъй като славистите гледаха да бавят колкото се може повече играта. 

Така мачът приключи с победа за престиж за Славия и тимът взе трети пореден успех над Левски за първи път от 1955 г. "Сините" пък вече си личи, че очакват мача с Черно море за Купата на 30 май. 

Левски: Боян Йоргачевич, Веселин Минев, Аймен Белаид, Борислав Стойчев, Роман Прохазка, Божидар Краев, Мигел Бедоя, Борислав Цонев, Радослав Цонев, Валери Домовчийски, Антонио Аниете;

Резерви: Пламен Илиев, Мики Орачев, Емил Нину, Александър Александров, Владислав Мисяк, Либан Абди, Илия Димитров;

Славия: Георги Петков, Костадин Дяков, Димитър Пиргов, Пламен Крумов, Диего Фераресо, Иван Вълчанов, Касаи Кристиан, Владимир Семерджиев, Карлос Фонсека, Петър Атанасов, Джереми Манзоро;

Резерви: Maрио Кирев, Крум Стоянов, Димитър Везалов, Цветомир Панов, Ивайло Димитров, Славчо Шоколаров, Янис Карабельов.