Съдийската комисия при БФС за пореден път не оповести за евентуална санкция, която да е наложена на рефер след подадена жалба. В случая става въпрос за жалбата подадена от страна на ПФК Черно море по повод отсъжданията на съдийската тройка начело с Георги Кабаков на мача с Лудогорец.

От изложеното становище на СК, публикувано на официалния сайт на БФС, става ясно, че жалбата на моряците е била основателна. В становището се казва следното: „След прецизно и точно преглеждане записа на срещата на DVD диск и направеният обстоен анализ на спорните според жалбата ситуации, считаме, че като цяло съдийското ръководство в тази среща на Георги Кабаков и неговите асистенти не е било на необходимото и изискващо се ниво. В определени ситуации съдиите можеха да бъдат по-прецизни и точни“.

В същото време от СК спазиха традицията и не оповестиха какви мерки са взети срещу съдийската тройка, ако са взети такива. На официалния сайт на БФС обосновката е следната: „СК при БФС няма практика да обявява оценките и мерките, които са взети спрямо ръководството на съдиите в дадена среща, съгласно инструкциите и изискванията на УЕФА и Съдийската конвенция“.