Съдийската комисия на БФС прие, че Димо Момиров не е давал изявление пред столичен спортен вестник относно съдийството на Георги Кабаков. Решението на СК бе публикувано в сайта на БФС.

Ето го без редакторска намеса:

Решение на контролно-дисциплинарна подкомисия към СК при БФС, относно интервю на Димитър Момиров публикувано във вестник "Тема спорт" и уведомително писмо на "Синдикат на футболните съдии в България" към КТ "Подкрепа"

Димитър Момиров собственоръчно декларира пред СК при БФС, че не е присъствал на футболната среща "Черно море" /Вн/ - "Лудогорец" /Рз/ и пред никого и по никакъв повод не е изразявал мнение за съдийското ръководство и СК при БФС.

При такова изявление на Д. Момиров и като се има в предвид подписаната от него декларация в качеството си на съдийски наблюдател за лоялност, почтеност и добронамереност при изпълнение на служебните си задължения, приемаме, че в случая Момиров не е давал подобни изявления и няма вина за която да бъде санкциониран.

Призоваваме медиите при свои публикации да се отнасят добронамерено и да не си позволяват некоректност, за да бъдат обвинявани деятели, съдии и комисии за изявления, които изобщо не са правени“, се казва в становището на СК към БФС.