Няколко часа след мача ЦСКА - Металург, спечелен от "червените" с гол на Маркиньос, евентуалното преминаване на бразилеца от единият в другия тим все още не е потвърдено.

Според информация на Гонг, от украинска страна ще опитат да намалят исканата от ЦСКА цена, позовавайки се на възрастта на играча.

Все още има вероятност вчерашният мач на Маркиньос срещу Металург Донецк да бъде последният за него в ЦСКА.

Въпреки многото информации пращащи Маркиньос из много руски клубове, както и в китайски втородивизонни тимове, то в последните часове стана ясно, че вай-вероятно ще стане съотборник на Велизар Димитров и Зе Соарес.

По-рано вчера се знаеше, че евентуалното му преминаване в Украйна зависи най-вече от представянето му в контролата между двата тима, но по-късно се оказва, че всичко вече е договорено и само някаква неочаквана спънка в последния миг може да провали трансфера.

Маркиньос бе сред обявените за продажба от страна на ръководството на „червените”, като се очаква до дни да се потърси евентуален негов заместник, ако се стигне до трансфер.

Наставникът на ЦСКА Милен Радуканов заяви след мача с Металург, че все пак им в главата си някакъв вариант за мястото на Маркиньос, но на този етап той официално е футболист на ЦСКА.