Изпълнителният директор на шампионите Наско Сираков отговори на въпроси на журналисти в Линдабрун.

Дали Левски ще е по-силен от миналата година, според Сираков, ще се разбере догодина, когато се направи съпоставка на постиженията на двата отбора.

„В никакъв случай Левски няма да е по-слаб”- заяви „синият” шеф.

По повод на недоволството на отбори от Западната Б група за участие в нея на дублиращи отбори, Сираков заяви: „Има решение на Изпълкома по този въпрос. Ще се обсъжда и на следващото заседание. Надявам се да бъде взето правилно решение. При всички положения българският футбол няма да загуби нищо, ако например Рилски спортист не е в професионалния футбол. Може да спечели от отбори като Левски, ЦСКА и Литекс.”

Сираков преживя тежко покушението срещу Манол Велев. Двамата са в много близки семейни приятели. „Стискам му палци и се надявам, от все сърце, да успее да се възстанови”- допълни членът на Изпълкома на БФС.

„Не мога да съм недоволен от подготовката досега. Важно е оттук нататък всеки да се представя на ниво в контролите, защото така треньорите ще преценяват по-правилно кои да играят и кои не”, допълни шефът на Левски.

„На този етап няма нищо конкретно за привличането на нов играч - засегна и тази тема СираковСтоилов не е бил разбран правилно като е казал, че до няколко дни очаква нов играч. Това не значи, че не може да бъде взет или продаден футболист. Батков, Сираков и Стоилов правят селекцията в Левски заедно. Нямаме никакви разминавания. Имаме изградена стратегия за това какви играчи можем да си позволим. Ако преценим, че даден играч може да ни свърши работа, можем да привлечем този футболист по всяко време.”

Сираков не се притеснява за селекцията на другите отбори, защото знаел силата на неговия тим. Нормално било другите да искат да се доближат до най-добрия.

Чуйте цялото интервю с Наско Сираков в прикачените звукови файлове.