На дружеска среща и на партийно събрание отпреди 1989 година приличаше днешната пресконференция на бившия шеф на Треньорската школа на БФС Ангел Шишков. Професорът бе обявил тема „Лъжата, корупцията и футболът!”

Въпреки голямото си старание и над 30-минутен монолог за „богатата” си биография Шишков не успя да убеди почти никой от присъстващите журналисти в „своята истина”. Той смело защити кариерата си на футболист и на комсомолски секретар във ВИФ. По неговите думи обаче, не високият му пост, а изцяло футболните му качества са му дали възможност да играе организиран футбол.

Отговорът му относно това как синът му Стилиян Шишков е взел треньорски лиценз „Про” също не бе много убедителен – защото е упражнявал професията в САЩ. Както се полага за такова събитие професорът бе поканил свои приятели, които да подкрепят всяка негова дума, което превърна пресконференцията в откровен фарс.

По темата за корупцията Шишков заяви, че е алармирал прокуратурата за изтичане на средства от НСА. Професорът обаче предвидливо забрави да спомене една „малка” подробност – в Академията са извършени 3 (да не една, а три) ревизии, без да бъдат установени нарушения и злоупотреби. В края Шишков и клакьорите му нападнаха медии, които според него са го злепоставили с публикациите си. Той обаче излъга, че не е бил потърсен от тях за отговор.

Нашата кратка загадка за финал: Кой кой е на снимката?