Новият старши треньор на Локомотив Пловдив Наджи Шенсой заяви за Гонг, че има за задача да направи отбор от многото индивидуалности в клуба.

 

„Проблемът на Локомотив беше, че няма отбор. Всички са били качествени играчи. Ако не станеш отбор, няма успех. Бяха събрани 11 индивидуалности. Силата на вълка не е когато е единак, а когато взима силата само от глутница. Задачата ми е да направя глутница от вълци, за да оцелеем. Фактът, че са вкарали само 13 гола и са допуснали 33 казва всичко. Не могат да се винят само вратаря и защитниците”, каза Шенсой.

 

В момента треньорът е в Истанбул по лични дела и утре се връща в Пловдив.

 

„Една седмица ще се готвим в Пловдив, след това отиваме в Сандански, където ще изиграем три контроли с Вихрен, Септември Симитли и търсим отбор от А група. Третата фаза е в Анталия, където трябва да изиграем 5 проверки. Работим и за селекция. Тя е малко бавен процес. Пробремът е, че Галя Топалова има компетенции да продава футболисти от Локомотив и не се знае, кои няма да ги има. До 2-3 дни ще се знае дали Акалски, Даксон, Дани Кики и Илиев ще са при нас или не. Ако ги няма, трябва да търсим други. Леко ще се изкрастилизира работата по селекцията”, допълни още треньора.

 

„Всички работим - аз, моят помощник Добри Митов, Едуард Ераносян, Христо Бонев и Атанас Узунов работим по всички въпроси, за да нямаме проблеми. Трябва да се обеденим около Константин Динев, който в най-трудните дни реши да купи Локомотив Пловдив. Имаме широк списък от футболисти. Трябват ни по-опитни футболисти. Не много стари, но по-опитни. Младите ще изгорят в тази ситуация. Трябва да изиграем 15 финални мача.”

 

„Най-проблематичната работа е трансфера, защото винаги има какво да се обърка. Няма все още сигурно ново попълнение. Може да вземем и от Вихрен, но все още не мога нищо да кажа. Ако е наложително, може да вземем футболисти и под наем”, допълни още бившия треньор на Беласица, Пирин и Вихрен.

 

Шенсой коментира и ситуацията около тримата футболисти, които са гласени за ЦСКА. „Нормално е един футболист да иска да играе в Левски или ЦСКА. Като млади играчи Акалски, Кики и Илиев е нормално да искат да играят за ЦСКА, това е и най-краткия път до националния отбор. Сега е много специфична ситуация за Локомотив. Ако останат, ще съм щастлив, но ще искам по-опитни играчи да направят конкуренция. И тримата имат талант да играят за ЦСКА. Не е лесно да се сборят за титулярно място”, каза още наставникът на „черно-белите”.