Наставникът на Локомотив Пловдив Наджи Шенсой обеща на привържениците на клуба, че „смърфовете” ще останат в елита и през следващия сезон. Днес пловдивчани претърпяха тежка загуба с 2:4 от Монтана на стадион „Лаута”. Домакините играха повече от едно полувреме с човек по-малко заради червения картон на Бенжалюн.

Допуснахме много лесни голове. През първото полувреме играхме много хубаво. Контролирахме всичко на терена. Монтана не вярваше, че ще спечели нещо от този мач. Вратарят ни Акалски настина през първото полувреме. Червеният картон на Бенжалюн беше абсолютно заслужен. Чиста дузпа. Червен картон - 100%, но вторият преломен момент беше, че съдията не свири дузпа и за нас. Вижте на повторенията, че Миро Иванов играе с ръка в наказателното поле”, каза Шенсой след мача.

„С трима защитници играхме много зле. Трябва да си вадим поуки от тази загуба. Липсваше ни концентрация в предни позиции. Извинявам се на феновете от името на футболистите. По добре беше да ни вкарат гол и да останем с 11 човека, но в такъв момент действаш инстинктивно и не обвинявам Бенжалюн. Трябва ни малко повече концентрация. Ще направя каквото зависи от като треньор. Загубихме една битка, но целта ни е да останем в групата и аз им обещавам на феновете, че ще успеем. Трябва да бъдат спокойни”, добави специалистът.