Отборът на Монтана почти сигурно си осигури оставането в А група и през следващия сезон, след като в мач от 24-тия кръг отборът на Атанас Джамбазки изненадващо разби Локомотив Пловдив с 4:2 на стадиона в квартал Лаута. Монтана изигра най-добрият си мач в елитната ни група и съвсем заслужено стигна до категоричния успех.

Почти цялото първо полувреме премина под лек натиск за домакините, които обаче не можаха да създадат трудности пред вратата на Христо Иванов. Така се стигна до 39-та минута, която се оказа ключова за развитието на срещата.

След двоен пас с Венцислав Иванов, Луис Едуардо излезе на стрелкова позиция, но бе задържан от Юнес Бенжелюн. Съдията Георги Йорданов веднага отсъди дузпа за Монтана, а Бенжелюн бе изгонен с директен червен картон.

Зад топката застана капитанът Венци Иванов, който не сбърка и изведе своя отбор напред в резултата.

Още в началото на втората част гостите стигнаха до втори гол, който прекърши „смърфовете”. Светлан Кондев намери прекрасно Венци Иванов, който с безпощаден удар от близко разстояние вкара втория си гол в мача.

Само 7 минути по-късно преднината на гостите вече бе класическа. Влезлият като резерва малко по-рано Атанас Чепилов получи топката пред наказателното поле, нахлу в него и майсторски вкара топката зад Кирил Акалски.

Още в ответната атака обаче след дълъг пас и грешка в отбраната на Монтана, топката стигна до Гара Дембеле, който с прехвърлящ удар вкара за 1:3.

Голът не притесни тима на Монтана, който в следващите минути пропусна чудесни положения за четвърти гол. Такъв все пак падна в 77-та минута, когато след чудесно центриране на Миро Иванов, адашът му Петров засече с глава и на практика уби всякаква интрига в срещата.

В даденото от съдията продължение, Дани Кики реализира втори гол за Локомотив и така оформи крайното 4:2 за Монтана.

В класирането Монтана остава на 11-о място, но с 29 точки, на цели 8 пред Локомотив Мездра, който е в зоната на изпадащите и така на практика отборът на Атанас Джамбазки почти сигурно ще играе в А група и догодина. Локомотив е 12-и с 22 точки, на една пред тима от Мездра и продължава битката си за оцеляване.