Старши треньорът на Пирин Благоевград Наджи Шенсой изрази мнение, че отборът му излиза срещу един от най-силните отбори в България, тази събота.

„Искам да поздравя отбора на Берое за начина, по който игра срещу националния отбор на Румъния. Имах възможност да гледам мача и Берое игра на много високо ниво срещу един национален тим, а и представи много достойно България“, сподели треньорът на Пирин.

„Определено те са много добър отбор с утвърдени играчи. За външните хора може да бъде изненада, ако спечелим точки от този мач, но за мен като треньор, няма да бъде изненада“, добави наставникът.

Той потвърди, че Маркиньос и Бергонси пропускат този мач.

Според него дори Бергонси ще бъде готов за игра едва в началото на април.

Мачът ще пропусне и наказаният Тодор Траянов, което според Шенсой е голям проблем, защото футболистът не само е негово откритие, но и е основна фигура в схемата му.

Новото попълнение Костадин Дяков ще бъде в групата за мача, но Шенсой бе категоричен, че няма да започне в стартовия състав, тъй като е назад с подготовката.

„Битката в един такъв мач, какъвто е този с Берое се печели в средата на терена. Те имат добри изпълнители в тази част. Ще бъде труден мач. През есента нямах възможност да водя отбора си от треньорската скамейка, тъй като все още нямах разрешение, но сега нещата са по-различни. За нас ще е добре, че този път ще мога да водя отбора“, каза още Наджи Шенсой.

Двубоят е насрочен за събота (20 февруари) от 15:30 ч. на стадион „Берое“. Срещата може да наблюдавате в ефира на Diema SportGong.bgGong Play и на честотите на Дарик радио. 


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS