Председателят на Съдийската комисия към БФС Никола Джугански съвсем не останал доволен от представянето на Таско Тасков, който ръководи вчерашното дерби между Ботев Пд и Лудогорец.

Мачът приключи с минимална победа на шампионите, но домакините имаха основателни претенции за дузпа през втората част, а в края на мача техен редовен гол бе неправилно отменен.

„Разочарован съм от съдийството на мача между Ботев Пд и Лудогорец, меко казано“, сподели шефът на арбитрите у нас пред ТВ7.

От телевизионния канал излъчиха видеозапис от ресторант в Разград след един от най-скандалните мачове през миналия шампионат – този между Лудогорец и Черноморец, който се запомни с фрапиращото изгонване на Димитър Димитров-Херо. Краткият видеоматериал, очевидно заснет с мобилен телефон, показва как главният съдия на въпросната среща Стефан Спасов и един от вчерашните асистенти на Тасков вечерят на една маса с работещия в школата на Лудогорец Плмен Гетов.

„Подобни вечери не са забранени, но няма такава практика. Ако всичко е нормално, няма проблем съдиите да хапнат, преди да отпътуват. Моето мнение обаче, че не е нормално да остават на такива събирания. Въпросът има и морална страна, която не е маловажна. Всеки има глава на раменете и може да си плати 3 кебапчета и да вечеря, вместо да пести 20 лева”, заяви Джугански по този повод.

Тогава обаче той все още не бе начело на Съдийската комисия, която се управляваше от Коце Костадинов.