Изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев изрази готовност да премине през детектор на лъжата, след като заяви, че не черпи съдии. Шефът на шампионите коментира и спорното положение за дузпа в мача срещу Ботев, като заяви, че според него ситуацията е 50 на 50.

През второто полувреме на двубоя в Пловдив арбитърът Таско Тасков реши да не посочва бялата точка, когато Франк Гела игра с ръка в собственото си наказателно поле.

"Да, вчера не пожелах да коментирам ситуациите, но сега се запознах със записите. Ситуацията с дузпата е 50/50 – решение на съдията. Разговарях с различни футболни специалисти и мненията са поляризирани", сподели той пред ТВ7.

"Тези твърдения (че Лудогорец се ползва със съдийски протекции - б.р.) ме притесняват, защото това е кампания срещу нас. Много е лесно да се нарочи един отбор, че печели мачовете си със съдийска помощ. Това се прави, за да се омаловажи нашия труд. Мисля, че всички биха се съгласили, че играем най-добрия футбол в България."

"Няколко пъти съм казвал, че ако е нужно, дори ще застана на детектор на лъжата. Аз не черпя съдии", заяви Петричев.

Той коментира и видеозаписа, който бе излъчен от ТВ7 тази сутрин. На него се вижда как след печално известния сблъсък между Лудогорец и Черноморец през миналия полусезон главният арбитър Стефан Спасов вечеря с хора от щаба на шампионите. Съдията бе главното действащо лице на терена през пролетта, като серия от доста спорни негови решения доведоха до още по-скандалното изгонване на Димитър Димитров-Херо от скамейката на „акулите“

„Напълно възможно е да съм бил там, защото Разград не е много голям град. Нямам спомен да съм присъствал. След всеки мач се събираме тъкмо на това място. Съвсем нормално е да сме се засекли с господата. В рамките на добрите взаимоотношения е редно да отидем и да ги поздравим. Ако тази мача се е случила на тайно място, преди мач и така нататък, можете да търсите нещо повече. Ако искаме да правим конспирации със съдии, едва ли щяхме изберем такова заведение, а бихме потърсили място, далеч от хорските погледи. Ние сме хора, които съвсем нормално общуваме. В крайна сметка една вечеря ли е цената на българския футбол? Това са злонамерени атаки“, заяви Петричев.